Rasused juuksed on rasunäärmete liigse aktiivsuse tagajärg. Kuigi mõningane rasu on juustele kasulik, hoides need terved, siledad ning hoiab ära nende kuivamise ja katkemise, samas liigne rasu võib tekitada kõõma. Rasunäärmete töö aktiivsus on seotud mitme teguriga, mõned neist on täiesti väljaspool meie kontrolli, näiteks pärilike tegurite või hormonaalsete muutuste poolt põhjustatud rasu. Samas on tegureid mis sõltuvad otseselt meie igapäevastest harjumustest, näiteks stress, rasvarikka toidu söömine või halb juuste hügieen.

Periche tootevalikust leiate efektiivsed lahendused rasustele juustele.

Rasuste juuste levinumad põhjused on:

  • Pärilikkus
  • Ebatervislikud toitumisharjumused
  • Ravimid
  • Ebaõige juuksehooldus

Lisaks võib rasunäärmete tegevust mõjutada hooaegade muutumine, hormonaalsed kõikumised ja pikaajalised stressiperioodid.

Sobivate toodete leidmiseks on oluline teada oma probleemi algpõhjus. Tõsisematel juhtudel võib dermatoloog välja kirjutada ravimid, mis reguleerivad rasunäärmete sekretsiooni. Kuid enamikel juhtudel aitab põhjalikust hooldusest spetsiaalsete toodetega, et saada probleem kontrolli alla.

Looduslikud abinõud rasustele juustele
Paljud rasuse peanaha parimatest ravimeetoditest leiate tõenäoliselt teie enda köögist. Need tooted on looduslikud ja neid saab kasutada kodus:

  • Õunasiidri äädikas võib aidata taastada teie peanaha pH tasakaalu ja seega kontrollida rasu tootmist. Lahjendage veega suhtega 1: 8 ja kandke juustele. Jätke mõneks minutiks mõjuma ja seejärel loputage hoolikalt.
  • Teepuuõli – lahjendatud õli kasutamine peanahal stimuleerib verevarustust, mis soodustab tervete juuste kasvamist. Teepuuõli omadused aitavad võidelda bakterite vastu ning avada peanaha poore, mis tähendab seda, et õli toimib peanahka puhastava ja toetava ainena, aidates ennetada infektsioone ja vältides kõõma teket.

Elustiil ja dieet

Arvatakse, et B-vitamiinirikaste toitude (eriti B2 ja B6) lisamine dieedile aitab vähendada rasu tootmist. See tähendab, et tuleks tarbida rohkem toite, näiteks merevetikad, lehtköögiviljad ja kaunviljad. Üldiselt aitab rasvaste toitude vältimine ja puu- ja köögiviljade tarbimise suurendamine, samuti iga päev rohke vee joomine, parandada teie juuste, naha ja küünte üldist seisundit.

Nõuanded rasuste juuste eest hoolitsemiseks

Rasu kontrolli all hoidmiseks on oluline kasutada selleks ettenähtud tooteid koos spetsiaalsete hooldustoodetega.

Rasuste juuste pesemine ja hooldamine

Rasuste juuste pesemine nõuab erilist tähelepanu. Kuigi Te sooviksite juukseid pesta igapäevaselt, ei soovita me seda, kuna liiga tihe pesemine võib stimuleerida rasu teket. Sama efekti põhjustab kuuma vee kasutamine, seetõttu soovitame juukseid pesta sooja veega. Šampooni valik on väga oluline juuste rasu vähendamise saavutamiseks. Panustage šampoonile, mis on spetsiaalselt loodud epidermise rahustamiseks, rasu sekretsiooni reguleerimiseks ja peanaha põhjalikuks puhastamiseks.

Rasused juuksed põhjustavad peanaha ärritust, seetõttu peaksite vältima tegevusi, mis tekitavad ärritust, näiteks fööni ​​liigne kasutamine. Selle asemel on soovitav lasta juuksed kuivada loomulikul moel.

Samuti ei soovitata kanda tihedalt ülespandud soenguid ja punutisi, mis lisavad peanahale koormust. Et mitte nii tihedalt pesta juukseid võib vajadusel rasuseid juukseid varjata erinevate juukseaksessuaaridega, kuna need suunavad juustest tähelepanu eemale.

Juuste harjamine rasuse peanaha puhul nõuab delikaatsust. Juukseharja kasutamine jaotab juuste rasu kogu nende ulatuses. Vähem agressiivne võimalus on kammiga õrnalt läbikammimine.

Periche rituaal

Periche Professional pakub rasuste juuste spetsiifiliseks hoolduseks tootevalikut:

Kode LIPOS šampoon rasustele juustele, mis moduleerib rasu sekretsiooni, tagab vajaliku niisutuse, pehmuse ja rahustab epidermist.

Placenta Kode KSPA: ampullid, mille peamised toimeained on taimne platsenta, kurgi ekstrakt ja ülitõhusate aktiivsete komplekside kombinatsioon, mis toimivad võimsa antimikroobse vahendina rasu vähendamiseks ja peanaha põhjalikuks puhastamiseks.

KONE: 10: 1 mask on kerge koostisega pähejäetav mask, millel on kümme olulist mõju juustele, ei muuda juukseid raskeks.

Allikad:

http://periche.es/web/noticias.php?not=12

https://www.schwarzkopf.com/en/hair-care/oily-hair/fatty-hair.html